keskiviikko 25. maaliskuuta 2020

Miksi syön mahdollisimman paljon?

Tavoitteeni on pudottaa paljon painoa, miksi en siis syö reilusti vähemmän? Fitmama-ruokavaliohan sisältää reilusti kaloreita, lisäksi olen pitänyt vielä kerran viikossa vapaasyöntipäivän. Liikuntaakin voisin vielä reilusti lisätä.

Tähtään painonpudotuksellani hääpäivään, joka on vasta puolentoistavuoden päästä. Lähden toteuttamaan liikuntaa nousujohteisesti, ja ruokailua laskujohteisesti. Jos alkaisin heti tiukalle dieetille, minulla ei olisi enää varaa kiristää syömisistä. Nyt pidän aineenvaihdunnan käynnissä syömällä sen verran, että paino juuri laskee. Toki imetys on tällä hetkellä suurin syy suurelle kalorimäärälle.

Nyt painoa on tippunut noin pari kiloa kuussa. Tämä vauhti riittää minulle. Jos painon lasku hiipuu, on helppo karsia jotain pois, kun syö reilusti. Tällä ruokavaliolla en ole edes joutunut näkemään nälkää. Nälkäisenä on vaikea syödä oikein, ja tulee helposti herkuteltua ylimääräistä.

Jotkut aloittavat laihdutuksen pienellä pikadieetillä, joka motivoi jatkamaan, kun kiloja tippuu hieman reilummin alkuun. Itsekin olisin ehkä tehnyt näin, jos en imettäisi. Kokemuksesta tiedän, että se innostaa jatkamaan, kun saa onnistumisen kokemuksen laihdutuksen alkuun.

Tämä laihdutusprojektini on siis maraton, eikä pikajuoksu. Toivottavasti en luovuta kesken, vaan jatkan sinnikkäästi loppuun saakka. Paljon työtä vaaditaan, jotta näytän hyvältä hääpuvussa.

Huhtikuu 2019, paino noin 82 kiloa. On ikävä tuota vanhaa mahaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti