sunnuntai 22. maaliskuuta 2020

Omituinen leukakipu

En ole nyt treenannut pariin päivään, mutta ruokavaliossa olen pysynyt. Paino oli hypännyt takaisin 90,0 kiloon. Painonnousu oli odotettavissa, koska viimeksi se oli mystisesti tippunut kaksi kiloa viikon aikana.

Leukaani alkoi omituisesti särkeä pari päivää sitten keskellä yötä. Luulin ensin, että leuan lihakset ovat vain hiukan jumissa. Särky kuitenkin koveni, ja olen joutunut ottamaan useaan otteeseen särkylääkettä. En edelleenkään tiedä, mistä kipu johtuu. Muistin, että minulla oli tällaista samaa kipua tasan vuosi sitten.

Löysin netistä sellaisen tiedon, että estrogeeni voi altistaa myös leukakivulle. Hormonithan löysyttävät niveliä raskaudenkin aikana. Minulla särky tuntuu nimenomaan leukanivelessä. Nivel voi olla tulehtunut, jonka vuoksi olen varmuuden vuoksi jättänyt treenit nyt välistä. Lääkäriin menen vain pakon edessä. Nyt coronan kuormittaessa terveydenhuoltoa, en viitsi hakeutua hoitoon jos ei ole ihan välttämätöntä.

Monet arpoo sairastaessaan, että pitäisikö mennä salille vai ei? Minusta silloin, jos joutuu miettimään voiko treenata, niin kannattaa varmuuden vuoksi odottaa. Lihastohtori jakoi juuri Facebookissa tutkimuksen, jonka mukaan parin viikonkaan treenitauot ei vaikuta negatiivisesti. Joskus tekee jopa hyvää pitää vähän taukoa treenistä. Eri asia silloin, jos niitä taukoja tulee vähän väliä.

Nyt kun on tämä corona-aikakin, niin voi hyvillä mielin ottaa rennosti kotona. Treenata ehtii myöhemminkin. Tsemppiä kaikille, kyllä me tästä coronakriisistä vielä noustaan!

Vuosi sitten oltiin Lapissa näihin aikoihin. Olin vasta tehnyt positiivisen raskaustestin <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti